Feyenoord-coach Slot prijst aanvoerder Kökcü na zege op Utrecht

23 April 2023, 20:06 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord-trainer Arne Slot prees na de 3-1-zege op FC Utrecht zijn aanvoerder Orkun Kökcü. "Orkun heeft echt een geweldige ontwikkeling doorgemaakt, in zijn spel en in zijn fitheid", zei Slot over zijn aanvoerder bij ESPN. "Hij is echt een leider van dit elftal. Dat heeft hij in de twee ontmoetingen met Roma laten zien, maar ook vandaag heeft hij het team weer geleid met zijn voetbal."

Door het spel van de Rotterdammers die voor de tiende keer op rij wonnen in de competitie kan Kökcü volgens Slot ook uitblinken. "Hij krijgt de kans de laten zien dat hij fit is, omdat we hoog en agressief druk zetten en hij veel moet en kan lopen. Maar ik denk dat hij er ook veel energie van krijgt omdat hij graag aan de bal is. Hij heeft daar veel in geïnvesteerd op en buiten de club."

Waar Kökcü in navolging van de supporters die Feyenoord luid toezongen durfde uit te spreken dat het wel goed moet komen met de titel, hield Slot zich nog even op de vlakte. "We zijn dichtbij, maar we waren ook heel dicht bij de halve finale van de Europa League", zei hij. "Ik denk dat we hard moeten vechten en werken om deze wel over de streep te trekken."

 


Door: ANP